کالی یوزر | Kali User

دفترچه یادداشت ماجراجویی های لینوکسی

۹ مطلب توسط «Alireza Ahani» ثبت شده است

نصب و استفاده از برنامه های ویندوز در کالی لینوکس

Alireza Ahani | سه شنبه, ۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۰۹:۰۰ ب.ظ
Wine logo

امروز با مطلبی در خصوص استفاده از برنامه های مختلف ویندوز در کالی لینوکس خدمت شما هستیم.

شما به احتمال زیاد روزانه از نرم افزار های مختلفی برای انجام کار های روزمره و اداری استفاده می کنید، بسیاری از این نرم افزار ها مثل مرورگرها یا پخش کننده های ویدیو و صوت نسخه یا جایگزینی برای لینوکس دارند که با فرمت های مختلف توزیع و قابل نصب هستند. 

اما برخی مواقع نرم افزاری جایگزین مناسبی ندارند و قابل استفاده در لینوکس نیستند، به عنوان مثال نرم افزار Photoshop دارای دو جایگزین Krita و GIMP در لینوکس هست اما قابلیت های این دو نرم افزار ممکن هستند برای هر فردی کافی نباشند یا حتی فایل های اون نرم افزار رو باز نکنند، در این موارد راه حلی بجز استفاده از لایه های شبیه سازی یا سازگاری باقی نمیمونه، در این مطلب این روش از نصب نرم افزار ها رو بررسی میکنیم. 

  • Alireza Ahani

بازیابی لینوکس پس از نصب ویندوز

Alireza Ahani | شنبه, ۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۰۳:۲۷ ب.ظ

 

سلام خدمت تمام کالی یوزری های عزیز :)) پس از مدت ها با مطلبی دیگر در خدمتتون هستیم. 

در این مطلب نحوه بازیابی یا بازیابی بوت لودر (GRUB) پس از نصب ویندوز بررسی و توضیح داده میشه.  برخی از دلایل برای تعمیر بوت لودر ممکنه شامل نصب ویندوز مایکروسافت پس از نصب اوبونتو یا کالی لینوکس، افزودن یا حذف هارد دیسک یا تغییر تنظیمات هارد دیسک باشه.

اطلاعات و روش های توضیح داده شده تنها در توزیع های اوبونتو یا کالی قابل استفاده نیستن، بلکه برای هر توزیع لینوکس که از بوت لودر GRUB استفاده میکنه صدق میکنه.

  • Alireza Ahani

استفاده از adb و fastboot در لینوکس

Alireza Ahani | سه شنبه, ۱۸ دی ۱۳۹۷، ۰۲:۵۸ ب.ظ

adb

منبع عکس

سلام به همه کاربران کالی یوزر عزیز! امروز با یه پست جدید خدمتون هستیم (:

خیلی از گوشی های الان مجهز به سیستم عامل اندروید هستن که بر پایه "کرنل" لینوکس هست. تمام تلفن های همراه مجهز به سیستم عامل اندروید شامل ارتباطی میان کامپیوتر و خود هستند به اسم ADB.

ADB در اصل یک ابزار خط فرمان هست که به کاربر اجازه میده دستگاه اندرویدی خود را از طریق کامپیوتر کنترل کنه. ADB  میتونه برای نصب برنامه‌ها، حذف گونه خاصی از تبلیغ‌افزارها، تصویربرداری از صفحه‌نمایش دستگاه، روت کردن دستگاه و.... استفاده بشه. با توجه به این‌که ADB یک ابزار خط فرمان است، شما می‌توانید چند فرمان را روی گوشی اندرویدی خود از طریق کامپیوتر اجرا کنید. بر همین اساس باید بگوییم که ADB یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای اندرویدی است که در اختیار هر کاربر اندروید قرار داره.

در این مطلب قراره که شیوه نصب این نرم افزار رو بر روی کالی لینوکس و اوبونتو نصب کنیم. 

  • Alireza Ahani

رفع مشکل گلدن دیکت در حروف فارسی

Alireza Ahani | جمعه, ۱۶ آذر ۱۳۹۷، ۰۴:۴۳ ب.ظ

سلام به همه کاربران عزیز کالی یوزر.

GoldenDict یک نرم‌افزار واژه‌نامه هست که به ما امکان میده عبارت مورد نظرمان را در طیف گسترده‌ای از منابع آنلاین و آفلاین جست‌وجو کنیم. امروزه، بسیاری از کاربران از Babylon استفاده میکنن اما Babylon رایگان نیست و تنها از واژه‌نامه‌های ساخته‌شده به فرمت اختصاصی خود (BGL) پشتیبانی میکنه و افزون بر این دو مورد، تنها در ویندوز اجرا می‌شود. نرم‌افزار GoldenDict ویژگیهای زیر را دارد که بیشتر آنها در Babylon یافت نمیشه.

در صورتی که از کاربران این نرم افزار باشید  حتما شما هم متوجه شده اید که نرم افزار گلدن دیکت در نسخه های جدیدتر، الفبای فارسی را به درستی نشون نمیده، به عنوان مثال یکی از مشکلات نمایشی حروف فارسی نصف شدن کلمات و همچنین درست نمایش داده نشدن حروف الفبا هست. برای حل این مشکل متاسفانه راه کار های مختلفی وجود نداره و یکی از این راه کار ها در این مطلب توضیح داده میشه. 

  • Alireza Ahani

افزونه های کاربردی فایرفاکس

Alireza Ahani | شنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۷، ۰۵:۳۰ ب.ظ

سلام بر همه کاربران عزیز کالی یوزر.

فایرفاکس یکی از مرورگر های معروف و محبوب بین کاربران اینترنت و یکی از تنها مروگرهایی هست که با هر توزیع لینوکس نصب میشه. فایرفاکس مثل بیشتر مرورگر های بروز قابلیت نصب افزونه و افزودن قابلیت های بیشتری داره که ممکنه هر فردی نیاز نداشته باشه. در این مطلب قصد دارم چندین افزونه فایرفاکس که خودم استفاده میکنم رو معروف کنم.

  • Alireza Ahani

اتم ، ویرایشگر عالی برای تازه کار ها

Alireza Ahani | جمعه, ۲۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۱۵ ب.ظ

سلام به کاربران عزیز کالی یوزر.

اکثر افرادی که به لینوکس رو میارن توسعه دهنده هستند مثل توسعه دهنده های وب. همون طور که میدونید توی اکثر توزیع های لینوکس میشه چند زبان برنامه نویسی مختلف رو بدون نصب هیچ چیزی کامپایل (برای زبان های کامپایلری) یا اجرا (برای زبان های تفسیری) کرد مثل : سی پلاس پلاس ، روبی ، پایتون و ... ولی ما برای نوشتن نیاز به یک ویرایشگر داریم. ویرایشگر های مختلفی مثل vi و nano به طور پیش فرض در لینوکس نصب هستند ولی این ویرایشگر ها برای نوشتن یک پروژه بزرگ مناسب نیستن (هستن ولی خوب خیلی وقت تلف میشه چون مثل ویرایشگر هایی مثل اتم ادامه کد رو کامل نمیکنن و چند تا ویژگی دیگه) ولی چند ویرایشگر گرافیکی و خوب وجود دارن که یکی از اونا اتم ( Atom ) هست. امروز میخوام روش نصب ویرایشگر اتم رو بگم. 

  • Alireza Ahani

شبیه سازی و اجرای نرم افزارهای اندروید در لینوکس

Alireza Ahani | شنبه, ۳ شهریور ۱۳۹۷، ۰۷:۴۸ ب.ظ

سلام خدمت تمام کالی یوزری های عزیز :))

یکی از مواردی که من هم در ویندوز و هم لینوکس بهش برخوردم این بود که من اپ های بسیار بسیار عالی رو دیده بودم که نه روی ویندوز قابل اجرا بودن و نه در لینوکس و گوشی اندرویدی در دسترس ام نبود. برای همین تلاش کردم یک ماشین مجازی روی لینوکس راه بندازم . چون به جوابم رسیدم برای اینکه بعدا اینقدر علاف گشتن توی اینترنت نشم، در اینجا روش انجام این کار رو بصورت یک پست ثبت میکنم تا هم بعد ها خودم ازش استفاده کنم، هم شما فیض ببرید ازش :))) 

  • Alireza Ahani

اسکرین شات گرفتن از صفحه در لینوکس

Alireza Ahani | جمعه, ۱۹ مرداد ۱۳۹۷، ۰۳:۰۴ ب.ظ

سلام به همه کالی یوزری های عزیز!. بلاشک یه روز لازمتون میشه که از صفحه تون اسکرین شات بگیرین...

یادمه تو ویندوز از ابزار Snipping Tool استفاده میکردم یا دکمه Print Screen رو فشار میدادم و بعدش هم ظاهر کردن و این حرفا.

تو خیلی از توزیع های لینوکس هم روال کار همین شکلیه. همونطوری که الان بهتون نشون میدم.

  • Alireza Ahani

سلام به همه کالی یوزری های عزیز! بنده نویسنده جدید این وبلاگ هستم و قصد داشتم در اولین پستی که تو کالی یوزر انتشار میدم قصد دارم شما رو با یکی از مباحث اساسی دنیای لینوکس آشنا کنم.

نرم افزار ها یا  فایل های اجرایی که در اغلب توزیع های لینوکس باهاشون مواجه میشیم، فرمت های مختلفی دارن که من در این مطلب شما رو با "چند تا" از رایج ترین ها آشنا میکنم :) 

آره ...

یادتونه تو ویندوز فایل های اجرایی یا نرم افزار های نصبی معمولا فرمت شون exe یا msi بود؟

تو لینوکس هم چند تا فرمت فایل خیلی رایج داریم که مثلا deb برای خوانواده دبیان و rpm برای فدورا و ردهت و سنت او اس رو برای نمونه میشه مثال زد.

 

از طرفی اگه تو ویندوز اهل انگولک کردن فایل های داخل درایو ویندوز یا ویروس نویسی بودید، حتما با فایل های اجرایی تحت خط فرمان bat آشنایی دارید.(اگه ندارید برید ویروس نویسی در خط فرمان ویندوز رو سرچ کنید و یاد بگیرید. چون کاربرد های دیگه هم داره)

تو لینوکس هم فایل های sh یا "بش اسکریپت" ها رو داریم.

 

اینم بگم که یه قسمت این آموزش (که در مورد فرمت فایل deb هست) برای توزیع دبیان(Debian) و فرزند هاش(مثلا اوبونتو، کالی و مینت) هست :) اما باقی مفاهیم برای همه توزیع ها صدق میکنه.

  • Alireza Ahani
کالی یوزر | Kali User

سلام به اونایی که کنجکاوی شون حد و مرزی نمیشناسه و چیزی نمیتونه جلوی حرکت اونا رو واسه حل معما هایی که برای عبور از دیوار ها و شکستن چهارچوب های ذهن برای پی بردن به مجهولات لازم هست رو بگیره.
در جستجوی دانش، در حال گذر از کوچه خطرناک "کالی" در شهر زیبای "گنوم" در استان "دبیان" از کشور آزاد "لینوکس" واقع در قاره "گنو" بودم که گفتم تجربیاتم رو جایی بنویسم تا راهنمایی باشه برای گردشگر های کنجکاو و مشتاق در حال گذر از مرز های بیشمار علم.

آخرین نظرات
نویسندگان