کالی یوزر | Kali User

دفترچه یادداشت ماجراجویی های لینوکسی

سلام و درود به همگی.

چند روز پیش باز هوس کردم یه توزیع جدید امتحان کنم :) و رفتم سایت دیسترو-واچ ، مانجارو رو دانلود و نصب کردم که با کارت گرافیک من مچ نشد و اوضاع اصلا خوب پیش نرفت. بعد رفتم دنبال فرزند های دیگه آرچ گشتم و Antergos و  Arco و SwangArch رو دانلود کردم...

آنترگوس نصاب خوشگل-موشگل و نه چندان مشهور Cnchi.py beta 0.16.21 رو استفاده میکرد که نمیدونم چرا تو مرحله انتخاب زبان هنگ کرد و دیگه جلو نرفت! بعد رفتم تو دیسترو-واچ نگا کردم دیدم خیلی های دیگه هم از Cnchi گلایه داشتن و خلاصه منم حوصله ام نکشید و خداحافظی کردم با آنترگوس

آرکو کلا از رو فلش بالا نیومد...

سوونگ هم تا مرحله آخر نصب رفتم و سر ۹۹ درصد گفت نصب ناموفق بود.

آرچ هم که اگه بخوام نصبش کنم باید یه آخر هفته ام رو واسه یادگیری نصبش کنار بذارم که تا به امروز مجال اش نشده.

و یه مشکل دیگه هم اینه که من به توزیع های out-of-the-box یا آماده-برای-استفاده عادت کردم و دوست دارم از قبل تیم توسعه دهنده زحمت پیکربندی رو به خودش داده باشه. مثل کالی یا ام ایکس که کلی ابزار از قبل توشون براتون از قبل نصب هست(گر چه اینا اهدافشون کاملا متفاوته و کالی برای تست نفوذ پیکربندی شده نه برای کاربری روزانه). و شما همین که سیستم رو نصب کردید میتونید شروع به استفاده از امکاناتش بکنید.

یکی از نقاط قوت MX-Linux همین ابزار از قبل نصب شده اش هستن. مثلا همین ابزار Boot Repair خودش یه شکلات-با-طعم-پرتغال ای یه واسه خودش(کاش مانجارو هم یه زحمتی به خودش میداد واسه نصب چنین ابزاری). یا Grub Customizer که تو مانجارو هم بود اما مشکل این بود که اصلا نصاب مانجارو برای من گرابی نصب نکرده بود که این بخواد کاستمایزش بکنه.

با همه این اوصاف قسمت شد که باز هم به توزیع دوست-داشتنی، آماده-برای-استفاده، یوزر-فرندلی(مهربان)، فن-داغ-نکن، رم-پر-نکن و پایدار MX-Linux بیام. و وقتی دیدم بازم باید همون کار های پس از نصب رو انجام بدم. گفتم یه ضبط ای هم بکنم تا بلکه به درد صفر کیلومتری های لینوکس بخوره.

تو این کلیپ نوزده دقیقه ای شما میتونید ببینید که پس از ورود به یک توزیع، اونم از فرزندان دبیان، چه کار هایی هست که باید انجام بدیم. درست مثل کارهایی که پس از نصب ویندوز انجام میدادیم. البته اونجا دردسر آنتی ویروس و درایور های مادربورد هم بود که اینجا خدا رو شکر نداریم از این دردسر ها.

مراحل اساسی که تو کلیپ نشونتون میدم، عبارتند از:



دانلود کلیپ کار های اساسی پس از نصب لینوکس در کنار ویندوز (MX-Linux)


هر جا که هستید سلامت و سرزنده باشید.

___________________________________________________________________________________________________________

پ.ن: ام-ایکس واقعا توزیع رضایت بخشیه. نصب اش ام خیلی سر راسته.

پ.ن: موقع ضبط کردن کلیپ، یکی از گلوساری های بابیلون تو GoldenDict نصب نشد که دلیلش فرمت اون هست، گلدن دیکت گلوساری هایی از بابیلون رو میاره که فرمت شون bgl باشه. میتونید به جای اون گلوساری که نیومد، از گلوساری های انگلیسی-انگلیسی دیگه استفاده کنید. مثلا لانگمن که خودمم استفادش میکنم. یا موقع نصب تو سیناپتیک وقتی اسم گلدن دیکت رو سرچ میکنید، میبینید که علاوه بر خود نرم افزار گلدن دیکت، یه چیز دیگه هم میاره به نام wordnet. اون در حقیقت یه گلوساری انگلیسی-انگلیسی هست. من موقع نصب با سیناپتیک، گاها تیک نصب goldendict-wordnet رو هم میزنم تا اون گلوساری همراه با گلدن دیکت نصب بشه.

پ.ن: گلدن-دیکت بعضی وقتا بدجوری از سی پی یو کار میکشه اما اگه یکی دو دیقه صبر کنید تا کارش تموم شه برطرف میشه و دیگه بعد ها این کار رو تکرار نمیکنه. یعنی فقط وقتی تازه نصبش کردید اینکار رو احتیاج داره که یک دفعه انجام بده. فقط نمیدونم چرا یکی از هسته های سی پی یو رو تا ۱۰۰ درصد میبره بالا و همینجوری یکی دو دیقه میمونه و صدای فن سیستم ام در میاره. اما بعد از این که قطع شد، دیگه تو اجرا های بعدی اینکار رو تکرار نمیکنه.

پ.ن: الان پس از گذشت چند روز از انتشار این پست، تو توزیع Lite هستم :) دلیلش هم اینه که MX گاها نمیتونست سیستم ام رو درست Suspend و شات دان کنه و تقریبا از هر ۱۰ تا تلاش برای ساسپند یا شات دان کردن، یکیش ناموفق بود. بنابراین در حال حاضر از ام ایکس دوست داشتنی و فن-داغ-نکن نیز خداحافظی نمودم :)) شیطونه میگه از کالی بعنوان لینوکس دسکتاپم استفاده کنما ! تا حالا هیچ توزیعی به اندازه کالی با سخت افزار این لپ تاپ عجیب من مچ نشده. (البته Lite در حال امتحان پس دادنه :) )

پ.ن : الان پس از گذشت چند روز از نوشتن پ.ن بالایی، تو توزیع deepin هستم که رابط گرافیکی (دسکتاپ) اختصاصی خودش رو که بسیار بسیار زیبا و خوش گرافیک و روان طراحی شده رو داره. deepin خیییلی خوشگله. حتی مرحله نصب (نصاب) اش هم زیبا ترینی بود که تا حالا دیدم و خیلی هم قوی بود نصاب اش. امتیاز دیگه اش هم اینه که مثل دیگر فرزندان دبیان، احتیاجی به ایجاد و اختصاص یک درایو boot/efi نداره و گراب رو هم به درستی نصب میکنه، گرچه بعد از نصب باید دستور update-grub رو بزنید تا اسم ویندوز به لیست اضافه بشه.

پ.ن : زیبایی deepin مبهوت کننده است. افکت های بصری و صوتی عااالی. استارت آپ و شات دان اش هم جلوه داره.

پ.ن : Lite توزیع خوبی بود و من فقط از سر کنجکاوی اومدم به deepin و انتظار نداشتم دیپین اینقدر شیک و پیک باشه.

پ.ن: بله :) هم اکنون (یک روز پس از نوشتن پ.ن بالایی ) در کالی لینوکس هستم. خبر خوش اینکه تو این آپدیت، مخازن درست شدن و تحریم و فیلتر و مشکلات عجیبی که یه مدت وجود داشت، دیگه وجود ندارن. کافیه برید سایت کالی و اون دو خط رو کپی کنید و بزنید تو فایل سورس-ها-دات-لیست و تو ترمینال دستور apt-get update رو در حالت روت اجرا کنید.

پ.ن: نقطه قوت توزیع deepin دسکتاپ خوشگل اش بود. و نقطه ضعف اش مشکلاتی هست که خیلی جدی نیستن اما موقع نصب و اجرای برنامه ها خودشون رو بهم نشون دادن. در کل deepin فعلا فقط یه دسکتاپ (رابط گرافیکی) خوشگل و آینده دار داره.

پ.ن: بله :))) هم اکنون چند روز پس از نوشتن پ.ن بالایی، دارم از Linux Lite استفاده میکنم و همه چی به درستی کار میکنه و بسیار راضی کننده است. حتی بهتر از MX مهربان. کالی رو با دسکتاپ gnome دانلود کرده بودم که رو سیستمم خیلی کند عمل میکرد. دفعه بعد کالی رو با دسکتاپ غیر از gnome دانلود میکنم.

با آرزوی بهترین ها برای شما. کالی یوزر|kaliuser
Copyright © 2018 kaliuser

نظرات  (۱۲)

عالی
پاسخ:
متشکرم وری ماچ
  • مهدی قاسمی
  • دم شما گرم که مثل بعضی از وبلاگ های دیگه کپی نمی کنی و خودت مطلب منحصر به فرد منتشر میکنی،من یه شخصه طرفدار همچین وبلاگ هایی هستم، فقط نمیدونم مشکل کجاست که من نمیتونیم پست جدید که میزاری خبر دار بشم، اصلا داخل اون ستاره بالا که مطالب بروز شده دنبال شده هاست نمیبینمت:( 
    پاسخ:
    ممنون از شما‌ که اینقد به ما روحیه میدید تا این راه رو ادامه بدیم.
    تمام انگیزه ما مفید واقع شدن این مطالب برای مخاطب های گرانقدری مثل شماست.
    ++ چون اول چکنویس میکنیم، بعد انتشار میدیم، بلاگ ساعت انتشار رو همون ساعت اولین ذخیره چکنویس ثبت میکنه و این باعث میشه تو آخرین بلاگ های بروز شده نیاد اسممون. به همین خاطر من خودم سعی میکنم چکنویس ذخیره نکنم
    ++ مرسی همگی که هستید و میبینید، آی لایو یو وری ماچ ^_^
    داداش , من دوتا کامنت توی این وبلاگ نوشتم ولی شما هیچ پاسخی ندادید. 
    یکی در مورد دبیان بود. یکی هم در مورد کالی لینوکس . 
    درحالیکه من همه ی کامنتهای شما رو تایید کردم و حتی جواب دادم . 
    حالا دیگه با خودته که این کامنت سوم رو  تایید بکنی یا نه. 
    پاسخ:
    کامنتی رو ثبت نکردید که !  -> http://bayanbox.ir/view/8143829993031990360/Capture.png
    اگرم ثبت کردید احتمالا توسط دیگر نویسنده ها حذف شده .

    + اضافه شده توسط موسس سایت :
    سلام آقای صمدی عزیز،
    ظاهرا کامنت های مذکور به دست ما نرسیده اند.
    ممنون از همراهیتان
    مطمئنم ثبت کردم. من توی ثبت کردن کامنت دقت زیادی دارم حتی در حد وسواس . دقیقا یادمه یکی از کامنتها در  مورد  مزایای دبیان بود و دیگری در مورد نظر برخی کارشناسان در مورد کالی لینوکس . 
    پس می بینید که نظراتم هیچ مشکل اخلاقی نداشتند که حذف شوند. 
    اگر شما مدیر وبلاگ هستید پس نویسنده ها نباید بدون کسب اجازه از شما نظرات رو حذف کنند مگر اینکه اون نظر  حاوی توهین یا افترا یا هرنوع بی اخلاقی باشه که هیچکدوم از دو کامنتی که من ثبت کردم این مشکلات رو نداشت .
    بهرحال بابت ثبت و  ارسال کامنتها  کاملا مطمئنم . چون واقعا ثبت شدند. یعنی سیستم  اعلام کرد که کامنتها با  موفقیت ثبت شدند. 

    پاسخ:
    نمیدونم . من مدیر موسس نیستم . البته اینجا همه مدیران میتونن همه جور تغییری ایجاد کنن.

    + اضافه شده توسط موسس سایت:
    سلام آقای صمدی عزیز،
    قبلا در وب شما مطالبی که راجع به دبیان و دیگر توزیع ها بودند را خواندم و بسیار عالی بودن و برایم بسیار ارزشمند بود که دیدگاه شخصی را که مطالعات بیشتر و دیدگاه وسیع تر و جامع تر در زمینه کامپیوتر داشت را ببینم. و صد البته بسیار خوشحال میشم از این که افراد زبده و با معلومات بالا نظراتشون رو در کالی یوزر ثبت کنن و اتفاقی که افتاده اصلا مطلوب ما نیست چرا که نقطه نظری سنجیده از دست رفته است.
    ممنون از حضور ارزشمندتان
    نظر لطفتونه . من متخصص لینوکس نیستم ولی خب دبیان همه چیزش کاملا  واضح و آشکاره و کاربر خیلی راحت به سورس دبیان دسترسی مستقیم داره و میشه خیلی راحت توی سایت دبیان گشت و گذار کرد و لذت برد . حتی من که کاربر ویندوزم تونستم با اضافه کردن چند پکیج خاص به  ایمیج دبیان , قابلیتهای مورد نظرم رو به ایمیج شماره 1 دبیان اضافه کنم و عملا بعد از نصب ,  یک نسخه ی سفارشی و کامل دبیان رو در اختیار داشتم . 
    + خواهش می کنم . قابلی نداشت . 
    پاسخ:
    خواهش میکنم، بزرگوارید.
    کاملا با نوشته سابق خود شما که، دبیان کامل ترین توزیع از لینوکس و بزرگترین سیستم عامل دنیای کامپیوتره موافقم و واقعا سر و کله زدن با خیلی از توزیع های دیگه لینوکس وقت تلف کردنه :)
    البته من خودم از امتحان کردن توزیع های مختلف چیزای زیادی یاد گرفتم اما در نهایت باز هم برگشتم به دبیان ^_^
    عالیه


    پاسخ:
    ممنون (:
  • شیمیایی نمونه
  • عالی

    پاسخ:
    Thanks
  • ابوالفضل
  • سلام من کلا با فرایند نصب یک سیستم عامل مشکل دارم. از کجا یاد گرفتی انقد راحت سیستم عوض میکنی بگو ماهم یاد بگیریم :(

    پاسخ:
    سلام.
    نصب سیستم عامل جدید همیشه برای اولین بار ترسناک و احتملا با خطراتی همراه بوده . اما بعد از چند بار نصب سیستم عامل میتونید به راحتی اینکار رو انجام بدید. برای تمرین هم یک ماشین مجازی درست کنید و باهاش تمرین پارتیشن بندی کنید. اینطوری نه به سیستم فیزیکیتون آسیب میرسه و نه شما ترسی از انجام کار ها دارید.
  • ابوالفضل
  • خب حقیقتا یه سیستم ذغالی دارم که یه هفت هشت سالی میشه برام کار میکنه دیگه اون قدرت روز های جوونی رو نداره تو این وضعیت هم که نمیشه سیستم خرید و منم که به لینوکس برای درسم نیاز دارم تصمیم گرفتم کلا مهاجرت کنم به لینوکس اما یه ترسی تو وجودمه اینکه ایا ممکنه یه جایی دوباره لنگ ویندوز بشم یا لینوکس نیاز هامو برطرف میکنه

     

    پاسخ:
    منم وضعیت شما رو داشتم.
    پیشنهاد میکنم اگه سیستمتون میکشه یک ماشین مجازی با یکی از توزیع های سبک لینوکسی بسازید و اونجا سعی کنید یاد بگیرید و کلا دستتون بیاد که میتونید از لینوکس استفاده کنید یا به نرم افزار های ویندوزی نیاز خیلی زیادی دارید.

    اگر هم سیستمتون ضعیفه یک توزیع مناسب برای تازه کارها مثل Lubuntu دابل بوت کنار ویندوز نصب کنید. اینکار هم سخت نیست. کافیه از همون ویندوز یک پارتیشن به اندازه احداقل 20 گیگ شیر کنید و هنگام نصب اون پارتیشن رو انتخاب کنید.
  • ابوالفضل
  • ممنونم از پاسخ گویی و سایت خوبتون :)))

     

    پاسخ:
    خواهش میکنم (:
    موفق باشید.
  • ابوالفضل
  • سلام الان که این پیامو میفرستم دیگه یه کاربر لینوکسی شدم

    از ویندوز کلا مهاجرت کردم به اوبونتو

    فرایند نصب یکمی دلهره آورد بود ولی واقعا تجربه جالبیه :))))

    پاسخ:
    تبریک میگم.
    اولین بار یکم ترسناکه .
    موفق باشید و مرسی که تجربتون رو با ما به اشتراک گزاشتید

    سلام وقت بخیر من توی توزیع mx linux چطور میتونم مشخصات وی پی انم رو بدم که کانکت بشه ؟(یوزر و پسورد و گت وی)

    تی اوبونتو و توزیع های دیگه خیلی راحت میشد ولی توی mx linux وقتی vpn ادد میزنم نمیدونم باید دقیقا کجا مشخصات رو وارد کنم

    پاسخ:
    سلام. نوع vpn شما چه نوعی هست؟‌ این آموزش میتونه کمکتون کنه.

    ارسال نظر

    لطفا در صورت ارسال نظر خصوصی ایمیل خود را در فرم نظرات ذکر کنید! درصورت نبود ایمیل هیج راه ارتباطی برای پاسخ دادن سوال شما وجود ندارد.
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی
    کالی یوزر | Kali User

    سلام به اونایی که کنجکاوی شون حد و مرزی نمیشناسه و چیزی نمیتونه جلوی حرکت اونا رو واسه حل معما هایی که برای عبور از دیوار ها و شکستن چهارچوب های ذهن برای پی بردن به مجهولات لازم هست رو بگیره.
    در جستجوی دانش، در حال گذر از کوچه خطرناک "کالی" در شهر زیبای "گنوم" در استان "دبیان" از کشور آزاد "لینوکس" واقع در قاره "گنو" بودم که گفتم تجربیاتم رو جایی بنویسم تا راهنمایی باشه برای گردشگر های کنجکاو و مشتاق در حال گذر از مرز های بیشمار علم.

    آخرین نظرات
    نویسندگان